Wat is mediation?

Met mediation kun je een conflict blijvend oplossen. Overal waar mensen samen leven of werken komen geschillen voor. Heel normaal en aan de orde van de dag. Soms komt het zover dat partijen deze niet meer zelf kunnen oplossen. Door het conflict wordt er niet meer met elkaar gepraat, is het vertrouwen weg en is de onderlinge relatie ernstig verstoord. Dit kost veel energie en het brengt vaak stress en verdriet met zich mee. De mediator helpt de communicatie weer te herstellen en begeleidt de partijen bij het bedenken van een eigen, gezamenlijke oplossing. Vaak gaan mensen opgelucht en tevreden de deur uit.
De bedachte oplossing is vaak beter dan een uitspraak van een rechter, niet alleen nu maar ook in de toekomst. Zelfbedachte afspraken worden in het algemeen beter nageleefd.

2 reacties

 1. Sarah de Leeuw

  Dank voor deze beknopte, maar heldere uitleg over mediation. Interessant dat de oplossing vaak beter is dan een uitspraak van een rechter. Kan je een mediator ook inschakelen voor conflicten op werk?

  • Mariska

   Beste Mevrouw de Leeuw,
   Hartelijk dank voor uw reactie.
   Allereerst mijn excuses dat ik u niet eerder heb geantwoord, door een storing in mijn website heb ik uw bericht niet ontvangen. Nu, tijdens het updaten van mijn website, lees ik het pas.
   Ik wil u graag verder informeren over de mogelijkheden van mediation, en dan met name bij een conflict op het werk.
   Voelt u zich vrij om mij te bellen, u kunt mij bereiken via telefoonnummer 06-43728493.

   Hartelijke groet,

   Mariska Heutinck

Comment on this FAQ

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2022 Trema Mediation

 

 Website door Jan Klein Kranenburg