We beginnen altijd eerst met een intakegesprek, zo krijg je een beeld van mij als persoon en mijn werkwijze. En ik kan inschatten of ik iets voor je kan betekenen. Dit gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Je hoeft dan nog niet je verhaal te delen, maar dat mag natuurlijk wel.

Een coachtraject bestaat uit individuele gesprekken. Elk traject en elk gesprek is anders, maar in grote lijnen ziet het er als volgt uit:

Coachvraag:

We beginnen met wat je wilt bereiken en wat jou precies “in de weg” zit. Heeft het te maken met je bedrijf, of komt het meer uit jezelf? Misschien weet je het nu nog niet precies te formuleren, maar daar komen we samen wel uit.

Vervolgsessies

Gemiddeld bestaat dit uit zo’n 4 tot 7 gesprekken, vaak in een tijdsbestek van 2 tot 6 maanden, maar dit kan natuurlijk ook korter of langer. Net wat je nodig hebt en soms hebben de werkzaamheden op het bedrijf nu eenmaal voorrang.

We werken aan jouw persoonlijke doel. Jij geeft aan wat je nodig hebt en hoe je verder wilt. Ik stel vragen, deze kunnen confronterend zijn. Verder werk ik met verschillende oefeningen en methoden die je helpen inzicht te krijgen in je gevoelens en je gedrag. Als je wilt, kunnen we ook naar buiten gaan. Wandelen in de natuur werkt vaak verfrissend en verhelderend. Soms krijg je een opdracht mee waar je thuis mee aan de slag gaat of om te oefenen. Kortom, we doen er alles aan om jou verder te helpen.

Gaandeweg merk je verandering, dan “vallen er kwartjes” hoor ik vaak zeggen. Dit gaat niet vanzelf, je moet er soms wat voor doen.

Afsluiting

Als je merkt dat het genoeg is, doen we samen nog een laatste check. Waar sta je? Kun je zo voldoende verder?  Tot slot vraag ik je een evaluatieformulier in te vullen. Na een aantal maanden neem ik ook altijd even contact op om te vragen hoe het met je gaat.