Coaching of Mediation is voor veel mensen een ervaring voor het leven. Lees hieronder wat mensen vertellen over hun ervaringen met Trema Coaching & Mediation:

“Je hebt mij een spiegel voorgehouden en ik heb geleerd in die spiegel eerlijk naar mezelf te kijken.”

Henk

 

“Omdat ik veel stress ervaarde en daar ook in mijn vrije tijd niet van loskwam, heb ik hulp gezocht van een coach. Ik kwam bij Mariska terecht en ik ben blij met mijn keuze.
Zij wist mij met de juiste vragen te laten nadenken over mezelf. De vragen waren vaak lastig te beantwoorden maar gaven mij wel het inzicht van mijn valkuilen.

Ik voel me door de coaching gesterkt en weet, dat als de twijfel bij mezelf weer toeslaat, ik weer bij haar terecht kan.”

Mary

 

 

“Erg fijne en leerzame sessies gehad. Mariska heeft een goed luisterend oor en geeft je een echt vertrouwensgevoel. Door de juiste vragen en middelen heeft ze mij laten inzien hoe ik met bepaalde situaties kan omgaan.

C.G.

 

“Ik heb de hulp van Mariska ingeschakeld om dat ik een vraag had waarvan ik me al een tijdje afvroeg of ik daarmee aan de slag zou moeten.

Mijn coaching vraag was : hoe kan ik me professioneler opstellen of reageren in gesprekken en in situaties op m’n werk zonder (zichtbaar) emoties mee te laten spelen ?
De tegenvraag was of dit wel anders zou moeten ? Collega’s hebben er waarschijnlijk minder last van dan ikzelf. Ik vind het zelf alleen niet professioneel en wil zonder vooroordelen, zonder zichtbare emoties in vergaderingen of op een andere manier jegens collega’s kunnen handelen.

In de sessies stelde Mariska gerichte vragen en liet mij vooral zelf reflecteren op situaties en nadenken hoe het anders kan. Dat gebeurde aan de hand van opstellingen en tekeningen. Het ging over loslaten, jezelf in situaties anders opstellen, collega´s overtuigen van het nemen van hun verantwoordelijkheid en kunnen handelen zonder vooroordelen.

Aan het einde van de sessies heb ik geen kant en klare oplossing gekregen (had ik wel op gehoopt natuurlijk), maar handvatten hoe ik met situaties om zou kunnen gaan en wat mijn eigen rol daarin is.

Het blijft soms lastig om (naar mijn idee) op de juiste manier te reageren en te handelen, maar dankzij de coaching ben ik me er nu wel van bewust, kan beter op mezelf reflecteren en nadenken hoe ik wel wil reageren en handelen.”

S.K

 

“De gesprekken met Mariska waren voor mij zeer waardevol. Ze is rustig en kan goed luisteren, daardoor wist ze de juiste vragen te stellen.
Door de gesprekken ben ik gaan inzien waar ik sta en waar ik naar toe wil. Ze hield me een spiegel voor.
Zij gaf mij het duwtje in de goede richting.”

Ethel

 

“Ik was vaak bang niet te voldoen aan de standaard van een ander. Dat dacht ik tenminste. Het blijkt echter dat ik de lat voor mezelf veel te hoog maakte. Doordat ik daar uiteraard nooit aan zou kunnen voldoen, strafte ik mezelf en beeldde me in dat ik minder was dan mijn medemensen. Mariska liet me inzien dat er niets mis is met me. Ik mag er zijn, net als ieder ander. Ook ik maak fouten, maar doe veel meer dingen gewoon goed. Dat heeft Mariska me laten zien. De fouten die ik maak zijn menselijk en daar mag ik van leren. Dankzij door haar aangereikte handvatten, weet ik me uit zo’n vicieuze cirkel te halen. Het is hard werken, maar ik weet door haar wel de juiste weg te bewandelen.”

Marc